BMW det ultimata smartphone-tillbehöret

 i Press

Paul Gray, Principal Analyst/Researcher IHS Technology, talade på IFA Global Press Conference i Rom bland annat om intelligens, självkörande bilar och smartphones.

Text & foto: Ola Larsson

– Intelligens är som kärlek, man kan inte få för mycket, sade Paul Gray på IFA Global Press Conference 2018 i Rom i slutet av april, och förklarade att självkörande bilar precis som augmented reality (AR) handlar om att upptäcka objekt, samt att smartphones är så beroendeframkallande att vi behöver bilar som kör själva.

Paul Gray berättade att elektroniken i bilar ökar med nära 6 procent per år och när det gäller röststyrning är bilar den viktigaste, och kanske också den största, marknaden, på grund av säkerhetsaspekten.

– En av tio bilförare sitter och ”fipplar” med sin smartphone, ser jag när jag tar bussen till jobbet, säger Paul Gray.

Att företag anpassar sig till rådande marknad är BMW ett tydligt exempel på, berättar Gray, då de tidigare marknadsförde sig med slagordet ”Drive” och idag talar de istället om ”Connectivity”.

– En BMW är idag det ultimata smartphone-tillbehöret, säger Paul Gray.

Konsumenter övertygade om smarta hemmet
Natalia Andrievskaya, Global Director Major Domestic Appliances GfK, berättade på IFA GPC 2018 att hälften av alla konsumenter i världen är övertygade om att det smarta hemmet kommer förändra deras liv i den närmaste framtiden. Mest övertygade är de i Kina, där 75 procent anger att det är så, medan de i Japan är minst övertygade, med siffran 19 procent.

Asien i framkant
Gerard Tan, GfK Asia, berättade på IFA GPC 2018 att 44 procent av konsumenterna shoppar med mobilen i Europa, och motsvarande siffra i Kina är 90 procent.

– Många unga i Asien har inget kreditkort utan handlar istället med mobilen, och det är en tydlig trend, säger Gerard Tan.

Gerard Tan berättade också att försäljningen av smarta högtalare exploderade i slutet av förra året, där försäljningen i Kina gick från 9 miljoner dollar i oktober till 35 miljoner dollar i december.

Börja skriva och tryck på enter för att söka