CES dag 1

 i Press

Efter första dagen på mässan är det två begrepp som snurrar mest i huvudet – High Resolution Audio och High Dynamic Range.

Bättre kvalitet på både ljud och bild. Det skulle jag säga är det som sticker ut efter denna första dag på mässan. High Dynamic Range (HDR) ger OTROLIGT mycket mer ljus i bilden, som ger bättre kontrast och bättre färg. Det ger verkligen en fantastisk bild. Nu kan hårdvarutillverkarna göra skärmar som ger denna teknik rättvisa. Nu gäller det bara att de som skickar ut materialet snabbt hänger på. Som vanligt förväntas Netflix och de andra OTT-leverantörerna komma först. Men jag vet att arbete pågår för broadcasters också. Nya utsändningsstandarder är på väg. Det kommer att bli grymt bra!

Och även när det gäller ljud är det bättre kvalitet som gäller. Efter IFA gav jag Hi Res en bubblarstatus bland trenderna. Och nu tycker jag att det snackas ännu mer om ljud med hög kvalitet. Men jag undrar fortfarande om tillräckligt många vill ha ”allt, överallt och närsomhelst” OCH med superkvalitet – eller om folk har vant sig med ”good enough”.

Börja skriva och tryck på enter för att söka