CES Dag 2 – stora och små företag

 i Press

Andra dagen innehöll mycket motsättningar. Jag besökte de största företagen och de minsta.

Dagen började med ett möte med svenska startups. Svenska riskkapitalföreningen med Isabella de Feudis och Tomas Bennich i spetsen hade tagit med och samlat 50 personer där helt nystartade företag fick möta riskkapitalister och journalister. Många hade med sin första prototyp och andra en första leverans. Där fick vi se allt från VR-glasögon med den egna mobilen som intelligens, en teddybjörn vars hjärta slår i den takt som föräldern har, kringprodukter för Candy Crush Saga och mycket annat.

Under dagen hann jag också med att besöka de riktigt stora drakarna; Samsung, LG, Philips och TCL. Och på TV-sidan är det också motsättningar. Det är främst OLED mot HDR/Quantum Dot. I korthet kan sägas att det är LG som är ensamma på OLED-tronen medan de andra hävdar att HDR (High Dynamic Range) och Quantum Dot (ett nanofilter som ger mer ljus och renare färger) är minst lika bra.

Det som är slående på TV-sidan är dock att Ultra HD/4K redan är standard. Det som så sent som förra året var en fråga om det verkligen skulle lanseras – är idag i princip standard i alla toppmodeller. Mer än hälften av modellprogrammen för samtliga leverantörer är nu UHD.

Börja skriva och tryck på enter för att söka