Ökad försäljning under starten av coronakrisen

 i Press

Coronakrisen slog till under mars månad men för hemelektronikbranschen ledde den till ökad försäljning. Jämfört med mars 2019 ökade försäljningen med 2 procent. Det var främst IT-produkter som ökade försäljningen. PC ökade med 36 procent och laptops med 12 procent jämfört med samma månad i fjol.

– Det är tydligt att ändrade arbetsförhållanden, med fler som jobbar hemifrån, lett till en rusning efter datorer och annan IT-utrustning, säger Klas Elm, ElektronikBranschen. Jag tror denna kris kommer att leda till att vi även fortsättningsvis kommer att se ökat hemarbete och fler möten på distans, säger Klas Elm.

Andra produktkategorier visade vikande försäljning, med undantag för TV. Både de små och de största TV-skärmarna ökade försäljningen under månaden. Försäljningen av mobiltelefoner minskade under månaden, minus 9 procent, vilket ledde till att försäljningen för första kvartalet stannade på minus 4 procent jämfört med samma period förra året. Det totala försäljningsvärdet för första kvartalet stannade på minus 2 procent jämfört med 2019.

Hela Snabbindex hittar du här.

Börja skriva och tryck på enter för att söka