Uppgång för hemelektronikbranschen 2017

 i Press

ElektronikBranschen summerar 2017 med en försäljningsökning på 6 procent. Trenden att konsumenterna byter till större TV-skärmar har fortsatt hela året. Spelkonsoler har också sålt bra med en ökning på 11 procent jämfört med 2016. Även surfplattor har gjort en stark come back och sålde 12 procent bättre än året innan.

– Det är många som vill måla ut hemelektronik som en krisbransch, men tvärtom ökar försäljningen och konsumenternas intresse är fortsatt stort, säger Klas Elm, VD för ElektronikBranschen.

Julförsäljningen får numer räknas både för slutet av november och för december. Under december sålde mobiltelefoner något bättre än motsvarande månad 2016, plus 1 procent. Stora TV-
skärmar sålde 5 procent bättre än december 2016 och ökningen för surfplattor var hela 20 procent bättre än motsvarande månad i fjol. Actionkameror (videokameror) nådde dock inte upp till förra julförsäljningens höga siffror, men för helåret ökade kategorin ändå med 3 procent. För de övriga IT-kategorierna fortsatte trenderna för året, ner för laptops och upp för övrig PC, plus 14 procent ackumulerat för 2017, jämfört med förra året.

Snabbindex som pdf.

Börja skriva och tryck på enter för att söka