Cirkulera gamla mobiler och hjälp schimpanserna!

KONTAKTPERSON:
PERNILLA ENEBRINK
, VD


mobil: 0730-429037 

Nu kan besökare i Borås Djurpark cirkulera sina gamla mobiltelefoner och på så sätt bidra till att världens apor får det bättre. Initiativet är ett samarbete mellan Borås Djurpark, ElektronikBranschen och El-Kretsen.

Att få fram material och att tillverka en mobiltelefon är svårt och kräver många resurser. Anläggning av gruvor för brytning av metaller och mineraler i kombination med ett växande industrialiserat jordbruk och jakt, utgör ett hot mot schimpansen i hela dess utbredningsområde. Genom att cirkulera mobiler och annan hemelektronik minskar behovet av att använda nytt material.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Att lämna in sin gamla mobiltelefon för återbruk och återvinning kan kännas som en småsak, men det gör stor skillnad för schimpanser och andra utrotningshotade arter, säger Erik Johansson, chef för zoologiska avdelningen på Borås Djurpark.

Förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för vikten av att återbruka och återvinna sin hemelektronik. Läs mer om initiativet i detta pressmeddelande.