Cirkulera Mera – nytt initiativ för att öka återvinningen av hemelektronik

KONTAKTPERSON:
PERNILLA ENEBRINK
, VD


mobil: 0730-429037 

Den genomsnittliga svensken har i genomsnitt cirka tre oanvända mobiltelefoner i sitt hem. Det betyder att 25 miljoner oanvända mobiltelefoner samlar damm i svenskarnas byrålådor helt i onödan. Bristande information om hur man återvinner elektronik är en stor del av orsaken – något som ElektronikBranschen vill råda bot på genom sitt nya initiativ Cirkulera Mera. 

– Återvinning och återbruk, att cirkulera, är avgörande för en mer hållbar elektronikbransch och ett viktigt steg mot att nå Sveriges miljömål. Att cirkulera hemelektronik är enkelt men det är tydligt att det krävs ökad kunskap och vägledning till allmänheten för att främja en mer effektiv resursanvändning. På cirkuleramera.nu har vi samlat information om återvinning och återbruk av hemelektronik, allt som man kan behöva veta, säger Pernilla Enebrink, vd för ElektronikBranschen.

Läs hela pressmeddelandet här: Cirkulera Mera – nytt initiativ för att öka återvinningen av hemelektronik

Följ Cirkulera Mera på sociala medier (@cirkuleramera.nu på instagram och Facebook) och besök cirkuleramera.nu för mer information om initiativet eller kontakta ElektronikBranschen.